آموزشگاه موسیقی و ضوابط آموزشگاه ها
در آموزشگاه موسیقی ضوابط و شرایط خاصی وجود دارد که آموزش بر اساس آتها صورت می گیرد.
رعایت این موارد از سوی هنرجویان در نهایت به آموزش اصولی تر و صحیح تر می انجامد.
تقریبا این ضوابط در همه آموزشگاه های موسیقی یکسان است و باید مورد توجه قرار گیرد اما گاهی اوقات شاید آموزشگاه ها در رعایت آن کوتاهی نمایند که ممکن است در آموزش صحیح خلل وارد کند.
در زیر برخی از این ضوابط در آموزشگاه موسیقی را با هم مرور می کنیم:
۱. همه کلاس های آموزش ساز باید به صورت تک نفره برگزار گردد الا در مواردی که اجرای گروهی(چند ساز) مد نظر باشد.
در کل آموزش موسیقی از معدود مواردی است که آموزش انفرادی آن مخصوصا در ابتدای کار بسیار مورد توجه است. این مورد بدان خاطر است که استعداد ها در موسیقی بسیار با هم متفاوت است و در آموزش های گروهی بعضی استعداد ها سرکوب می شود و برخی دیگر نیز درست شکوفا نمی شود.
از این روست که توصیه اکثر اساتید به آموزش انفرادی و تمرین گروهی است به گونه ای که آموزش خصوصی باشد ولی برای تمرین می توان یا بهتر است که در کنار هم تمرین ها صورت گیرد.
۲. هیچ گاه دو ساز به طور همزمان کار نشود مگر اینکه تبحر نسبی در مورد یک ساز به دست آمده باشد.
یعنی برای هنرجویی که تازه قرار است آموزش موسیقی ببیند هیچ گاه دو ساز را نباید همزمان یاد بگیرد البته یادگیری ساز دوم مانعی ندارد ولی باید در ساز اول مقداری پیش رفته باشد و بعد به یادگیری ساز دیگری اقدام کرد.
در کل به علت اینکه یادگیری موسیقی به صورت عملی می باشد و تمرین هنرجو است که پیشرفت را میسر می کند بهتر است که تمرکز روی یک ساز باشد که در نهایت حجم تمرین ها و سردرگمی در آنها موجب دل زدگی از موسیقی نگردد و اصطلاحا بهتر است یک ساز را به خوبی فرا بگیرد تا دو ساز را به صورت ناقص.
۳. مباحث تئوری و موارد عملی در کنار هم و به موازات هم پیش رود.
در بعضی موارد مباحث تئوری شاید کمرنگ تر کار شود و موارد عملی بیشتر باشد و بعضی موارد هم بالعکس.
باید بگوییم که همانقدر که تئوری مهم است عملی هم مهم است و هیچ یک را نباید بیهوده انگاشت.
در موسیقی هم تئوری و هم عملی باید به موازات هم پیش رود تا هنرجو هم از لحاظ سواد موسیقی درک درستی پیدا کند و هم عملا بتواند نوازندگی کند.
تاکید روی یکی و بی اهمیتی به دیگری هر دو نقص است و در ادامه به نوازندگی آسیب می زند.
۴. یادگیری هر ساز باید توسط استاد متخصص در همان ساز آموزش داده شود.
اساتید موسیقی در هر ساز باید جدا باشد.
برخی موارد دیده شده استادی چند ساز را آموزش می دهد در صورتی که شاید در همه آنها تخصص نداشته باشد این مورد اصلا صحیح نیست.
گرچه شاید اصول و تئوری موسیقی یکسان باشد اما هر سازی نکات و تکنیک های خاص خود را دارد که فقط باید با استاد متخصص همان ساز کار کرد.