دف از سازهای ایرانی و زیرمجموعه سازهای ضربی می باشد ، برای آموزش این ساز در آموزشگاه موسیقی منظومه دوره های ویژه و منظمی وجود دارد که در روزهای مختلف هفته و زیر نظر اساتید موسیقی ایرانی آموزش داده می شود.
در گذشته ساز دف بسیار سنگیتر بود و به دلیل اینکه از پوست طبیعی هم بود حساسیت زیادی داشت ولی طی سالیان اخیر دف های بسیار سبکی به بازار آمده که علاوه بر سبکی دارای مقاومت بیشتری نیز هست از این رو نواختن آن برای همگان مخصوصا خانم ها بسیار راحت تر شده است.
دوره آموزش دف در آموزشگاه موسیقی منظومه
دوره های آموزش دف شامل چند بخش عمده می باشد که به ترتیب از مبتدی تا پیشرفته ادامه دارد.
در دوره اولیه اساتید به آموزش اصول موسیقی و قوائدی که روی ساز پیاده می شود می پردازند و در ادامه آموزش ضربات مختلف روی ساز را خواهیم داشت که به نسبت سطح هنرجویان می تواند زمان کمتری را بگیرد.
در قسمت بعدی آموزش ریتم های ساده تر را روی ساز آموزش می دهند و در ادامه با تسلط روی ساز ، هنرجو دیگر ریتم ها را نیز به راحتی می آموزد.
در بخش بعدی که بخش پیشرفته می باشد اساتید آموزش تکنیک های این ساز را به هنرجویان می آموزند تا بتوانند با ظرافت بیشتری بنوازند.
هر چند این دوره ها به تفکیک آورده شد ولی آموزش دف به نوعی ادغام موارد بالا با یکدیگر و در دورن هم است به نوعی که شاید استاد به فراخور موضوع ، در همان ترم نخست برخی تکنیک ها را نیز به هنرجو بیاموزد.
اساتید آموزش دف
برای آموزش دف در آموزشگاه موسیقی منظومه اساتید به ترتیب زیر می باشند :
استاد هنگامه صفرغنی
استاد ملیکا عمرانی
استاد پیمان سیمانی
استاد فائق نوری
اساتید در روزهای مختلف هفته در آموزشگاه حضور دارند که هنرجویان می توانند با اطلاع از ساعات تدریس و همچنین شیوه آموزشی استاد مورد نظر خود را انتخاب نمایند.
با کلیک روی نام اساتید می توانید رزومه کامل ایشان را داشته باشید.
مشاوره خرید ساز دف
برای خرید دف به چند نکته باید توجه کنید :
1- اول از همه اگر مبتدی هستید به سراغ دف های پوستی نروید و برای شروع با یک دف تلقی خوب و سبک کار را شروع کنید چرا که دف های پوستی از حساسیت بیشتری برخوردارند و نگهداری آنها نیز دشوارتر است.
2-در قسمت بعدی برای خرید ساز بهتر است دفی را انتخاب نمایید که پوست یا تلق آن خیلی سفت یا خیلی شل نباشد زیرا پوست های بسیار سفت حساس ترند و پوست خیلی شل هم صدای افتاده ای دارد.
3-قسمت چوبی دف که همان طوقه دف است باید صاف بوده و انحنای زیادی نداشته باشد و به اصطلاح کج نباشد.
4-همچنین قسمتی از ساز که بین انگشتان قرار می گیرد باید که خیلی سفت نباشد تا بر اثر تمرین ، پوست دست را نخراشد.
5-اگر برای خرید از استاد خود مشورت بگیرید و به توصیه او توجه کنید قطعا ساز بهتری می توانید تهیه نمایید.
در آموزشگاه موسیقی منظومه برای تعلیم دف می توانید در روزهای مختلف هفته و با اساتید مجرب این رشته مشاوره داشته باشید.