در مراکز آموزشی معتبر و در آموزشگاه موسیقی از کتابی هایی بیشتر استفاده می گردد که هم شامل آموزش های تکنیکی باشد و هم شامل قطعات اصولی برای پیشرفت در نوازندگی در این پست به معرفی دو کتاب در زمینه آموزش ساز سنتور می پردازیم که هم به آموزش اصول می پردازد و هم به آموزش قطعاتی برای شروع خوب نوازندگی.
برترین کتب آموزشی سنتور در آموزشگاه موسیقی
سنتور از مجموعه ساز های ایرانی و از خانواده ساز های زهی است.کتاب هایی که در زمینه آموزش سنتور وجود دارند شاید بسیار زیاد باشد اما قطعا کتاب های اصولی که در نوازندگی به شما کمک خواهد کرد معدود است به همین خاطر توصیه می کنیم که اگر در نوازندگی سنتور مبتدی هستید به نواختن هر کتابی نپردازید و حتما با استاد سنتور خود در این زمینه مشورت نمایید و اگر می خواهید کتاب هایی خارج از چهار چوب کلاس را بنوازید با تایید استاد این کار را انجام دهید.
کتاب دستور سنتور
این کتاب تالیف خوبی از استاد فرامرز پایور است که توسط موسسه فرهنگی هنری ماهور به چاپ رسیده است.
این کتاب ارزشمند تا کنون بیش از سی بار به چاپ مجدد رسیده است و همین نیز گواهی بر مفید بودن مطالب این کتاب است که معمولا از سوی اساتید پیشنهاد می گردد.
مباحث کتاب با توضیحاتی مفید و البته مختصر درباره تئوری و اصول موسیقی می باشد که در ادامه چیزهایی را که برای شروع لازم است بدانید آموزش می دهد.
در ادامه به شیوه درست مظراب گرفتن و نواختن ساز سنتور می پردازد که توضیحاتی اصولی درباره نوازندگی ابتدایی است.
برای بخش های بعدی کتاب مولف آموزش نت خوانی و همچنین چگونگی قرار گرفتن نت ها را روی خطوط حامل و روی سیم های سنتور توضیح می دهد.
در بخش های دیگر تعدادی تمرین مناسب و اصولی برای تقویت مظراب زدن و روان نواختن وجود دارد که بسیار توصیه می کنیم آنها را با دقت انجام دهید.
و نیز شامل قطعاتی اصولی در دستگاه های مختلف است که بایستی به خوبی و با تسلط بتوانید بنوازید.
دقت به علامت ها بسیار مهم است که البته در توضیحات کتاب نحوه رعایت آنها ذکر شده است.
این کتاب از کتب مهم آموزشی در آموزشگاه موسیقی است.
شیوه سنتور نوازی
این کتاب تالیفی از استاد پشنگ کامکار می باشد که از نشر هستان به چاپ رسیده است.
این کتاب ارزشمند نیز بیش از شصت بار چاپ مجدد شده است که از اهمیت بالای آن خبر می دهد.
این کتاب ارزشمند با توضیحاتی در مورد نحوه صحیح نشستن پشت ساز و دست گرفتن مظراب ها شروع می شود.
در این کتاب توضیحات مفیدی درباره ساختمان ساز سنتور می بینیم که دانستن آن برای نوازندگان خالی از لطف نیست.
در ادامه بخش های لازم از تئوری موسیقی آموزش داده شده است که بسیار ضروری است.
جدولی از علامات کاربردی را در ادامه خواهیم داشت که بایستی به دقت فرا گرفته شوند و همچنین برای درست مظراب زدن مولف نکاتی را بیان می کند.
در مورد کوک های مختلف ساز که برای اجرای قطعات کتاب لازم است نیز توضیحاتی آورده شده است.
در بخش بعدی کتاب ، قطعات را خواهیم داشت که بسیار استادانه انتخاب شده تا با اجرای منظم و به ترتیب هر یک به مهارت مورد نظر دست یابید.
توجه به نظر استاد ورفع اشکال از استادتان بسیار مهم و ضروری است.
در آموزشگاه موسیقی منظومه کتاب های ذکر شده به همراه جزوات کاربردی بسیار مفیدی که توسط اساتید سنتور گردآوری شده است با هنرجویان کار می شود.