کدام دسته از ساز هایی که در آموزشگاه موسیقی یا مراکز آموزشی دیگر آموزش داده می شود بهتر است؟
ساز های ایرانی یا کلاسیک
این سوالی است که معمولا والدینی که برای آموزش فرزندشان می خواهند اقدام کنند می پرسند و به دنبال ساز ایده آل برای فرزندشان می گردند.
باید گفت که هیچ یک از ساز های ایرانی یا کلاسیک بر دیگری ارجحیت ندارد.
در این مورد بایستی تا علاقه فرد در نظر گرفته شود و اینکه موسیقی ایرانی باید کار شود یا کلاسیک فقط و فقط به علایق خود شخص بستگی دارد.
برای کودکان بهتر است تا با مشورت گرفتن از مشاورینی که در آموزشگاه موسیقی حضور دارند بهترین گزینه را انتخاب کرد.
معمولا اساتید موسیقی کودک و مشاورین در آموزشگاه در این زمینه تخصص دارند و می توانند به راحتی علاقه فرد را بیابند.
معمولا در پایان دوره های موسیقی کودک نیز دوره هایی برای آشنایی بیشتر کودکان با سازهای ایرانی و کلاسیک وجود دارد که اگر کودک شما این دوره را بگذراند حتما بهتر برای او می توانید تصمیم بگیرید.
اما اگر این دوره را نگذرانده می توانید تا فقط در قسمت ساز شناسی این دوره ها شرکت کرده و اینگونه بهتر انتخاب نمایید.
بهتر است برای انتخاب ساز کودکان نظر خود را دخالت ندهید و بگذارید تا کودک به سمت چیزی که خود دوست دارد برود اینگونه خواهید دید که در ادامه راه بهتر خواهد توانست تا از پس سختی های کار بر آید و به زودی رها نخواهد کرد.
سازهای کوبه ای یا ملودیک
بسیاری افراد سوال می کنند که برای شروع بهتر است ساز کوبه ای را یاد گرفت یا خیر.
باید بگوییم که بر این موضوع در بسیاری موارد تاکید شده تا ساز کوبه ای در ابتدا کار شود تا افراد از لحاظ ریتم به مشکل نخورند ولی باید بدانید که این یک اصل نیست و الزاما نیازی نیست که برای آموزش هر سازی ابتدا ساز کوبه ای کار شود.
حتی در مقابل بسیاری اساتید هم می گویند که بهتر است هر سازی را که علاقه دارید انتخاب کنید و اگر در ریتم یا دیگر موارد هم مشکلی بود روی همان ساز رفع نمایید.
اصولا هر سازی را که انتخاب نمایید بایستی به صورت اصولی و آکادمیک پیش روید تا به مشکلی نخورید و در این راه قطعا کار کردن هر ساز دیگری به شما کمک شایانی خواهد کرد ولی یاد گیری هیچ سازی برای ساز دیگر پیش نیاز نیست و از این روست که باید در ساز خود و همچنین در سبکی که می خواهید ، تخصصا کار کنید.
آیا ساز های بادی برای کودکان مناسب است؟
در انتخاب ساز برای کودکان باید نهایت دقت را نمایید.
البته بسیاری از ساز ها برای شروع موسیقی در کودکان پیشنهاد نمی شود این شامل برخی ساز های بادی نیز می گردد.
در انتخاب ساز برای کودکان هم باید به جثه و هم توانایی آنان برای در دست گرفتن ساز توجه داشت.
هر چند که برای برخی ساز ها سایز کوچکتر نیز طراحی شده است اما باز هم بسیاری از ساز ها برای شروع موسیقی کودکان توصیه نمی شود.
اگر کودک در سنین قبل از دبستان است باید دوره ارف را بگذراند که در این دوره ها تمامی سازهایی که بکار گرفته می شوند هم از لحاظ تولید صدا و هم از لحاظ اندازه به طوری است که کودک را جذب می کند در مراحل دیگر نیز ساز بلز و همچنین فلوت ریکوردر برای کودکان در نظر گرفته می شود که همگی به لحاظ تولید صدا به آسانی قابل نواختن هستند.
در آموزشگاه موسیقی منظومه دوره های ویژه ارف برگزار می گردد.
در مراحل بعدی و ورود به سن بالای هفت سال به تبع اندازه و همچنین روش های تدریس ساز ها هم اندکی جدی تر شده و آموزش آکادمیک موسیقی البته به زبان ساده آغاز می گردد.
معمولا در آموزشگاه موسیقی برای هر سن و هر رده ای برنامه های مشخص و مدونی وجود دارد.